INGREDIENTE

3 lingurite drojdie uscata
350ml apa calda (cam la 40 grade)
1 lingura sirop de artar sau zahar brut (optional)
550g faina
250ml apa + 2 lingurite bicarbonat
Unt topit
Seminte, mac, susan (la alegere)

MOD DE PREPARARE


Intr-un bol mare turnati cei 350ml apa calda si amestecati cu drojdia si zaharul sau siropul.
Turnati faina si framantati bine aluatul. Daca este prea lipicios, mai adaugati 1-2 linguri de faina.
Ungeti un bol cu ulei si puneti aluatul, acoperiti bolul cu o carpa de bucatarie si lasati-l la crescut, in loc cald pentru 30 de minute.
Aluatul crescut, il impartiti in 8 parti egale.
Ungeti blatul de lucru cu putin ulei si formati covrigii.
Intr-un castron mai larg amestecati cei 250ml apa cu cele 2 lingurite de bicarbonat.
Scufundati rapid covrigii formati in apa cu bicarbonat, apoi ii puneti in tava pe hartie de copt.
Lasati covrigii sa se odihneasca in tava 5-10 minute.
Presarati seminte sau sare dupa preferinte.
Bagati tava in cuptorul preincalzit la 200 de grade pana se rumenesc frumos (aprox 20 de minute).
Ungeti covrigii cu unt topit imediat ce ati scos tava din cuptor.

Pofta buna! ­čśÇ