INGREDIENTE

3 lingurite drojdie uscata
350ml apa calda (cam la 40 grade)
1 lingura sirop de artar sau zahar brut (optional)
550g faina alba de grau
250ml apa + 2 lingurite bicarbonat
Unt topit
Seminte, mac, susan (la alegere)

MOD DE PREPARARE

Intr-un bol mare turnati cei 350ml apa calda si amestecati cu drojdia si zaharul sau siropul.

Turnati faina si framantati bine aluatul. Daca este prea lipicios, mai adaugati 1-2 linguri de faina.

Ungeti un bol cu ulei si puneti aluatul, acoperiti bolul cu o carpa de bucatarie si lasati-l la crescut, in loc cald pentru 30 de minute.

Aluatul crescut, il impartiti in 8 parti egale.

Ungeti blatul de lucru cu putin ulei si formati covrigii.

Intr-un castron mai larg amestecati cei 250ml apa cu cele 2 lingurite de bicarbonat.

Scufundati rapid covrigii formati in apa cu bicarbonat, apoi ii puneti in tava pe hartie de copt.

Lasati covrigii sa se odihneasca in tava 5-10 minute.

Presarati seminte.

Bagati tava in cuptorul preincalzit la 200 de grade C caldura sus-jos fara ventilatie pana se rumenesc frumos (aprox 20 de minute).

Ungeti covrigii cu unt topit imediat ce ati scos tava din cuptor.

Pofta buna! 😀