INGREDIENTE

3-4 linguri de cous cous din grau dur
1 ceapa
2 lingurite cu varf de smantana
1 lingurita de unt
3-4 fire de patrunjel
putin marar
1 lingurita ulei de masline
Optional: fulgi de drojdie inactiva sau alte condimente

 

MOD DE PREPARARE

Am fiert ceapa.

Am oparit cous cous in zeama in care a fiert ceapa.
Cat s-a umflat acesta, am blenduit ceapa cu smantana, uleiul si patrujelul.

Am pus intr-o tigaie untul , cous cous-ul si 2 -3 linguri din zeama de la ceapa.


Am turnat sosul de ceapa si am amestecat totul, la foc mic, pentru 3-4 minute.

Am tocat mararul fin si l-am incorporat.

Am potrivit de gust si am presarat fulgii de drojdie inactiva.

Pofta buna!

Daca va place aceasta reteta va propun si COUS COUS CU SOS DE MORCOV

*Pentru regimul in caz de diaree, folositi couscous alb, altfel ideal ar fi sa optati pentru couscous integral.