INGREDIENTE

550g faina alba de grau tip 000
1 lingura sirop de artar sau zahar brut (optional)
1 pliculet drojdie uscata (7g)
5 linguri ulei de masline
2 galbenusuri + 1 ou pentru uns
300ml apa calduta
Gem

MOD DE PREPARARE

Puneti apa calduta intr-un bol impreuna cu zaharul, drojdia, uleiul si galbenusurile si amestecati pana se topeste zaharul. Adaugati apoi faina si framantati pana obtineti un aluat nelipicios si ferm.

Cantitatea de faina poate diferi in functie de tipul acesteia. Acoperiti vasul si lasati la crescut in loc caldut pentru aproximativ 1 ora.

Dupa ce aluatul a crescut, il rasturnati pe blatul de lucru pe care ati pudrat faina.

Intindeti aluatul in forma de cerc (cu diametrul de aproximativ 40cm) apoi impartit in 10 triunghiuri.


Puneti o lingurita de gem la baza fiecarui triunghi si rulati usor.

Nu puneti mult gem pentru ca va curge din cornuri si se va arde.

Puneti cornurile in tava pe hartie de copt si lasati-le in repaus 20 de minute, dupa care le ungeti cu ou batut.

Bagati cornurile in cuptorul preincalzit la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru aproximativ 25 de minute.

Au iesit pufoase si delicioase!

Pofta buna!