INGREDIENTE

Pentru ALUAT
aproximativ 600 g făina albă de grâu
2 oua + 1 albuș
250 ml lapte călduț
3 linguri ulei călduț
25 g drojdie proaspăta
Pasta/pudra de vanilie/ coaja de lămâie BIO
1 lingura zahăr

Pentru UMPLUTURA
gem de prune fără zahar sau orice alt gem aveți și va place
cateva caise uscate pe care le-am tocat

Pentru UNS
1 gălbenuș
2-3 linguri lapte

Pentru DECOR
Seminte de mac și de susan

MOD DE PREPARARE

Am făcut prima data o maia: am dizolvat prima data drojdia in puțin lapte călduț, am amestecat cu zaharul și cu o lingura de făina. Am lăsat sa crească.
Am răsturnat maiaua in castronul cu făina, am adăugat ouăle bătute și câte puțin din lapte încorporând făina. Am pus și uleiul călduț, pasta de vanilie și am framantat un aluat moale nelipicios. In cazul in care este nevoie mai adăugați făina. Eu întotdeauna pun făina mai multă in castron ca sa pot sa frământ bine fără sa se lipească pe margini.
Am lăsat la dospit cu un prosop deasupra cam 30 de minute, depinde cât de cald este in încăpere.

După ce a crescut frumos, am împărțit aluatul in doua părți și le-am framantat foarte puțin cât sa le fac rotunde (pe blatul pudrat cu făina). Am întins fiecare aluat in forma rotundă cam de 5 mm grosime. Am tăiat in triunghiuri și am pus câte o lingurița de gem și câteva bucatele de caise (fără sa întind gemul; doar in locul unde este aluatul mai lat). Am rulat și am pus cornurile in tava pe hârtie de copt. Am acoperit cu un prosop și am mai lasat la dospit 10 minute. Am uns apoi cu ou și lapte, am presărat semințele și le-am dat la cuptor la 180 grade C pana s-au rumenit frumos. Au crescut foarte mult.
Mi-au ieșit doua tavi, aproximativ 20 de cornuri mega pufoase și delicioase.

O tava am făcut-o cu alta umplutura pentru noi părinții.

Extrem de bune! Daca va rămân le puteți încălzi in cuptor foarte puțin ori așa pur și simplu ori învelite in foaie de copt.

Pofta buna va doresc!