INGREDIENTE

Aluatul este cel de la COZONACUL PUFOS CU MIGDALE SI CAROB cu 550g de faina in loc de 500g. In rest respectam gramajele.

Umplutura:

400g branza grasa de vaci
1 ou mare sau 2 mici
3 linguri gris
fructe uscate la alegere – eu am pus: 2 linguri goji, 10 caise deshidratate, 4 linguri stafide
o lingura zahar (optional sau in functie de preferinte)

MOD DE PREPARARE

Aluatul il vom prepara respectand indicatiile din reteta.

Tocam caisele cat putem de marunt apoi le punem impreuna cu restul fructelor deshidratate intr-un castron si le acoperim cu apa. Lasam la hidratat pentru 20 de minute apoi le punem la scurs intr-o strecuratoare.


Amestecam branza cu oul, zaharul, grisul si fructele.

Impartim aluatul in 2 parti egale.

Intindem aluatul in foaie de aproximativ 0.3cm, deci nu foarte groasa dar nici foarte subtire, dandu-i forma de dreptunghi. Decupam 6 triunghiuri. Punem pe fiecare triunghi cate o lingura generoasa de branza, intinzand-o pana la jumatatea triunghiului. Rulam usor astfel incat sa formam cornul. Sau putem intinde un cerc exact ca in reteta CORNURI PUFOASE CU GEM.

Umplutura ajunge perfect pentru cele 12 cornuri care ne vor iesi.

Punem cornurile in tava si le ungem cu ou batut. Coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade C, caldura sus-jos fara ventilatie, pentru 25 de minute sau pana se rumenesc bine.

Extraordinar de bune si pufoase! Pofta mare!