INGREDIENTE

Aluat:
250 g faina alba de grau cernuta
100 g unt rece (taiat cubulete) cu 65% grasime
40 g smantana cu 12% grasime sau mai grasa
20 mL lapte de vaca 3.5% grasime caldut
5 g drojdie uscata
1 lingurita zahar
2 galbenusuri

Umplutura:
1 lingura carob
20 g unt topit
1 banana taiata bucati

MOD DE PREPARARE

Am amestecat drojdia cu laptele, zaharul si am lasat o sa se activeze 10 minute.

Am incorporat untul in faina cernuta cu mainile pana am obtinut un aluat sfaramicios (asemenea pesmetului ud).

Am intins usor aluatul (atentie este sfaramicios) dandu-i o forma rotunda. Am taiat cercul in jumatate, apoi in sferturi si fiecare sfert in jumatate.

Am pornit cuptorul la 180 grade C. M-am apucat de facut umplutura si anume: am amestecat untul topit cu lingura de carob obtinand o pasta groasa. Pe fiecare fasie de aluat am pus o lingurita pasta de carob si cate o bucata banana. Am rasucit sub forma unor cornuri.

Le am asezat pe tava tapetata cu hartie de copt. Am uns cornurile cu galbenus (doar daca doriti crusta, merg si fara) si am presarat mac. Le am copt la 180 grade C (sus-jos fara ventilatie) pentru 18 minute. Sunt foarte fragede si delicioase.

Eu nu am adaugat zahar pentru ca umplutura are banana (se poate adauga in functie de preferinta).
Au iesit 8.

Se pot pastra acoperite cu folie pentru a fi moi si a doua zi.
Pofta buna!