Va invit sa gatim astazi impreuna o reteta noua si savuroasa de coquelet cu unt si ierburi aromatice!

Folosim coquelet-ul de Bretagne de la Edenia pentru gustul sau foarte special si autentic de pui de tara si pentru carnea sa foarte frageda. O alegere sanatoasa!

Merge de minune cu mixurile de legume Edenia!

INGREDIENTE

1 Coquelet de Bretagne de la Edenia
50g unt
1 lingurita patrunjel uscat
1 lingurita rozmarin
1 lingurita cimbru
½ ceapa
5 catei usturoi

MOD DE PREPARARE

Topim untul si il amestecam cu ierburile aromatice.

Puiul decongelat in prealabil la frigider il umplem cu ceapa taiata cubulete si cateii de usturoi.

Punem hartie de copt intr-un vas ceramic peste care punem puiul. Turnam deasupra untul impreuna cu condimentele si ungem bine puiul.

Acoperim puiul cu hartie de copt si bagam vasul la cuptor la 190 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru 50 de minute.

Dupa 25 de minute indepartam hartia de copt de deasupra si lasam puiul sa se rumeneasca, avand grija sa-l ungem din cand in cand, folosind o pensula, cu sosul din vas.

Un pui absolut delicios! Pofta mare!

Coquelet de Bretagne este o specialitate frantuzeasca cu traditie, un puisor de ferma crescut in Bretagne cu o alimentatie 100% vegetala.

In cel mult 28-30 de zile atinge in mod natural varsta si greutatea perfecta pentru carnea fina si extrem de frageda. Fiind hranit cu porumb, are o culoare usor galbuie.

Va invit sa descoperiti puii de la Edenia si sa ii folositi cu incredere in preparatele Flaveur!