INGREDIENTE (3-4 portii)
450g conopida (am avut congelata)
200g cascaval ras (sau mozzarella fresca pentru bebelusii mai mici de 1 an)
2 oua
2 linguri smantana (am folosit cu 12% grasime)
2 linguri faina alba de grau
50mL lapte de vaca 3.5% grasime
unt pentru uns vasul
MOD DE PREPARARE
Gatim conopida la abur pentru 15 minute.
Mixam ouale cu smantana, laptele si faina, apoi adaugam si cascavalul ras si amestecam cu o spatula.
Ungem cu unt un vas ceramic de marime medie si repartizam buchetelele de conopida pe care le acoperim cu compozitia.
Bagam la cuptor, setam 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie si lasam pentru aproximativ 40 de minute sau pana se rumeneste frumos.
Extrem de gustoasa! Pofta mare!




o reteta geniala, rapida, gustoasa, ieftina si delicioasa; a savurat o fetita pe toata.
ma bucur tare ca v-a placut! 🙂
Cam ce dimensiuni are tava?
cam 20cmx20cm
La ce varsta se poate da aceasta reteta?
dupa 1 an
Cristina, ai niste retete foarte originale si foarte usoare.
Sunt geniale.
Si sunt convinsa ca sunt si ff bune, dupa cum arata.
Mi-am pus semn de carte. Sigur o sa fac ceva de pe aici, ca arata tare tentant.
Felicitari!
multumesc! Spor la gatit! 🙂
Ce cascaval pot folosii fara sare? Exista?
Ar fi de folos daca la fiecare reteta s-ar fi specificat varsta.
nu exista retete pe varste pentru ca nu exista varsta anume pentru alimente. Puteti inlocui cu mozzarella fresca daca doriti fara sare. Cascaval fara sare din cate stiu eu nu exista.