INGREDIENTE

120-150 ml lapte 3.5% gr
5 lingurite cu varf faina grau
1 lingurita faina de hrisca
5-6 visine
1 rondea de 1cm cartof dulce
1 galbenus ( la temperatura camerei)
unt pentru uns


MOD DE PREPARARE

Galbenusul l-am batut bine cu putin lapte si treptat am incorporat cartoful razuit marunt si visinele taiate in 4.
Incorporati jumatate din laptele ramas si treptat cate o lingurita de faina.
Cand ati omogenizat toate ingredientele pregatuti o tigaie mica, o ungenti cu unt si cand este incinsa puneti jumatate din compozitie si nivelati.
Puneti un capat si gatiti ( practic se coace clatita) la foc mic, mic foarte bine pe ambele parti.
Scoateti clatita coapta pe servetel sa luati surplusul de grasime.
Pentru servire in functie de varsta puteti pune scortisoara, sirop de artar, dupa 12l miere etc.
Pofta buna!