INGREDIENTE

Pentru clatite:
O sfecla mica (100-125 g) coapta
100 g faina (+/- in functie de cat de zemoasa este sfecla – trebuie obtinut un aluat ca de clatite)
1 ou
1 lingura de ulei de masline
100 mL lapte
1 varf lingurita de praf de copt bio – se poate si fara

Pentru umplutura:
100 g BRANZA DE CASA 
Boia dulce
O ceapa verde sau una uscata mica
O lingurita de unt
Marar verde

 

MOD DE PREPARARE

Am facut sfecla coapta piure si am amestecat cu toate ingredientele cu ajutorul blenderului. Faina se pune treptat deoarece s-ar putea sa nu o adaugati toata – in functie de marimea oului si cat de zemoasa este sfecla. Daca aluatul este prea gros mai adaugati lapte sau daca este prea subtire adaugati faina.


Se coc clatitele in tigaie antiaderenta pe ambele parti.

Crema de branza se prepara prin amestecarea branzei de cu untul, boia, ceapa tocata marunt si marar verde (au fost cazuri cand am adaugat si ardei capia colorat tocat marunt).

Cand s-au racit putin clatitele, se ung cu crema de branza si se ruleaza.

Sunt delicioase!

Pofta buna!