Ce faci cand ai pregatit totul pentru clatite si constati ca nu iti ajunge faina?
Simplu: faci tu o faina.
De data aceasta am optat pentru…migdale.
Pe ele le-am „sacrificat”

INGREDIENETE
1 ou
250 ml lapte (mai turnati daca faina cere lichid)
1/2 pastaie de vanilie (se poate si fara, dar ofera o aroma aparte)
3 linguri potrivite de faina
3 linguri de migdale (pe care le-am macinat fin)
1 lingurita de unt topit si racit
TOPPING – nuci, alune de padure, migdale, miere si gem (de cirese fara zahar) – mixul este divin, trebuie incercat asa cum este, puteti inlocui cu gemul preferat


MOD DE PREPARARE
Am batut bine oul si l-am amestecat cu untul si laptele.
Am turnat in ploaie faina, apoi faina obtinuta din migdale.
Am pus si vanilia si am amestecat bine.
Textura este ca la un aluat clasic de clatite.
In tigaia teflonata incinsa bine, am copt clatitele (cu capacul pus).
Am turnat apoi toppingul.
Se pot rula si taia fasii, sau servite ca atare.
Sunt absolut… DELICIOASE!!
Pofta buna!

* Va recomand si CLATITELE CU OVAZ