Multumesc mamicii Flory Monica Popescu pentru inspiratie 😊

INGREDIENTE

2 oua
350mL lapte de vaca (3.5% grasime)
150g faina alba de grau
200g cascaval

MOD DE PREPARARE

Dam cascavalul pe razatoarea mica.

Intr-un bol mixam ouale cu laptele si faina pana obtinem o compozitie omogena.

Integram si cascavalul ras in compozitie, amestecand cu o spatula.

Ungem cu putin ulei de masline o tigaie antiaderenta (am folosit una speciala pentru clatite) si punem cate un polonic de compozitie, apoi cu ajutorul unei spatule vom intinde usor compozitia astfel incat sa nu iasa nici prea groasa dar nici foarte subtire.

Coacem la foc mic pe ambele parti, pana vedem ca se face aurie pe alocuri.

Mie mi-au iesit 5 clatite, pentru ca pe unele le-am facut mai mari. Dar pot iesi cam 7 daca le faceti mai micute, oricum marimea e in functie de preferinte.

Se pot servi cu crema de branza la micul dejun si cu ceva rosioare, castraveti, ceapa verde, ce va place sau merg puse la PACHETELUL PENTRU GRADINITA.

Pofta mare!