INGREDIENTE

2 mere potrivite
180g faina alba de grau
180mL lapte vegetal sau de vaca
2 oua
o lingura sirop de artar (optional sau in functie de preferinte)
½ lingurita ulei

MOD DE PREPARARE

Curatam merele si le dam razatoarea mare. (nu le scurgem)

Intr-un bol mixam ouale cu siropul apoi adaugam faina alternand cu laptele si mixam pana obtinem o compozitie omogena. Adaugam si merele rase si amestecam cu o spatula.

Ungem o tigaie antiaderenta de aproximativ 26cm diametrul cu ulei apoi stergem cu un servetel si turnam compozitia. Daca avem tigaie mai mica atunci vom imparti compozitia si vom coace de 2 ori.

Coacem clatita la foc foarte mic aproximativ 12 minute. In momentul in care intoarcem clatita, trebuie sa fie inchegata bine compozitia deasupra si sa aiba gaurele.

Intoarcem clatita folosind o farfurie si mai coacem inca 10 minute si pe cealalta parte. Suntem atenti sa nu cumva sa se arda. Sigur ca va ramane usor umeda de la mere.

A iesit absolut delicioasa! Domnul Copil si noua lui prietena foarte buna Omidé au fost foarte incantati. Pe Omidé cat si pe alti prieteni de-ai ei ii puteti achizitiona de pe site-ul partenerului nostru Manouk. Manouk realizeaza cele mai frumoase jucarii handmade tricotate si crosetate pentru cei mici si cei mari!