INGREDIENTE

100g faina alba de grau tip 000
150mL lapte de vaca 3.5% grasime
1 ou
150g cascaval ras pe razatoarea fina – se poate si cu emmental, gouda, cas
1 lingurita rasa praf de copt bio
O lingurita ulei de masline pentru uns tigaia

MOD DE PREPARARE

Intr-un bol amestecam cu un tel oul cu laptele apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt.

Punem si cascavalul ras si amestecam cu o spatula.

Ungem o tigaie cu ulei de masline si turnam compozitia si avem grija sa fie intinsa in mod uniform.

La foc foarte mic lasam sa se coaca neaparat cu capacul pus. Verificam daca s-a rumenit dedesubt iar deasupra sa fie destul de inchegata si atunci o intoarcem folosind o farfurie. Punem din nou capacul si lasam sa se rumeneasca si pe cealalta parte.

Tigaia pe care am folosit-o are 19 cm diametru. Se poate folosi si tigaie mai mare dar va iesi clatita mai subtire.

Servim la micul dejun sau cina alaturi de un iaurt, ridichi, ceapa verde, rosii sau cu ce dorim. Se poate pastra la frigider si se poate servi si a doua zi chiar rece sau incalzita putin la cuptor.

Pofta buna! A iesit delicioasa!