INGREDIENTE

300g piure de dovleac placintar (copt la cuptor sau gatit la abur)
100g faina alba de grau
3 oua
30mL ulei (masline sau cocos)
50mL lapte
1 lingurita praf de copt bio
condimente: scortisoara, ghimbir, curcuma, nucsoara – in functie de preferinte

MOD DE PREPARARE

Amestecam cu un tel ouale cu uleiul, laptele, piureul de dovleac apoi adaugam condimentele, faina si praful de copt si omogenizam.


Ungem o tigaie antiaderenta cu ulei si turnam compozitia. Tigaia trebuie sa fie cu diametru de cel putin 25cm. Lasam clatita sa se coaca la foc foarte mic, pana se rumeneste. Cu ajutorul unei farfurii, intoarcem clatita si o lasam sa se coaca si pe partea cealalta.

O putem coace si in cuptor sau cu aceasta compozitie putem face waffe sau pancakes. Clatita ramane cremoasa in interior pentru ca are un continut mare de dovleac.

O gustare delicioasa! Pofta mare!