INGREDIENTE

1 dovlecel
¼ ardei gras
1 ceapa verde
2 linguri ulei de masline
1 lingura smantana (min 12% grasime)
1 lingurita cu varf faina alba de grau
3 linguri sana (sau lapte de vaca)
1 rosie
Marar verde

 

MOD DE PREPARARE

Ceapa si ardeiul le-am tocat si le-am pus la inabusit in apa cu ulei.

Dupa aproximativ 15 minute am adaugat si dovlecelul, curatat de coaja si dat pe razatoarea mare.

Nu l-am scurs, l-am pus cu toata zeama pe care acesta si-a lasat-o si am mai adaugat putina apa, pana la nivelul legumelor din vas. Am lasat sa scada la foc mediu.

Dovlecelul a fost gata foarte repede, fiind crud si marunt.

Am pus si rosia, data pe razatoarea mica si am lasat sa fiarba impreuna cateva minute. In acest timp am pregatit compozitia pentru a “drege”.

Am frecat faina cu smantana si apoi cu sana. Am turnat in vasul de pe foc si am amestecat bine, cat sa nu se faca cocoloase sau sa se lipeasca.

Am mai fiert aproximativ 5 minute, am adaugat mararul tocat si am oprit focul, lasand vasul acoperit cu capac.

Pofta buna!

*Daca apa scade prea repede, adaugam cate putina, ca sa evitam ca mancarea sa se prajeasca. Daca apa nu a scazut destul, probabil va fi nevoie de putin mai multa faina, si in functie de cat de groasa vreti sa fie mancarea.
**Noi am servit cu carne de pui.