INGREDIENTE (5-6 portii)
Carne de curcan – am avut o pulpa mare
200g ciuperci – am avut la conserva
2 cepe mari
1 pastarnac
Un cubulet de telina
1 ardei gras rosu
200g smantana – am folosit cu 12% grasime
100ml lapte de vaca 3.5% grasime
2 linguri amidon de porumb (sau faina)
Patrunjel
3 linguri ulei

MOD DE PREPARARE

Am fiert pulpa de curcan aproximativ 1h30, apoi am scos carnea de pe os si am taiat-o bucatele. Supa in care a fiert am pastrat-o.

Ceapa, pastarnacul, telina si ardeiul le-am tocat marunt la robot (le puteti da si pe razatoare).

Intr-o cratita am pus legumele tocate impreuna cu uleiul si un polonic de supa si am lasat sa se inmoaie legumele. Am adaugat de vreo doua ori cate un polonic de supa in momentul in care scadea.

Dupa ce legumele s-au inmuiat, am adaugat ciupercile scurse si carnea si am completat cu inca 2-3 polonice de supa si am lasat sa fiarba aproximativ 5 minute cat sa-si imprumute gusturile.

Intre timp, intr-un bol am amestecat smantana cu laptele si cu amidonul, apoi am pus un polonic de supa calda. Am turnat aceasta compozitie in fir in cratita, amestecand continuu pana s-a ingrosat.

Am adaugat patrunjelul si am luat cratita de pe foc.

Pofta buna!

*Puteti inlocui carnea de curcan cu carne de pui.