INGREDIENTE

1 lingura ulei de măsline
2 linguri bulion de casa
3 legături de loboda
1 morcov mare
1 felie mare rădăcina de țelina
1/4 păstârnac
1/4 rădăcina de pătrunjel
1 ceapa albă mare
1 legătura patrunjel
4 fire de leuștean
zeama de la o jumătate de lămâie

MOD DE PREPARARE

Intr-o oala înăbușim ceapa, morcovul, rădăcina de țelina, păstârnacul și rădăcina de patrunjel tocate marunt pentru 3-4 min, după care adăugăm bulionul și mai lasam puțin.

Adaugam apa in proporție de 2/3 din oala și lasam sa fiarbă. După ce au fiert cca 20 minute adăugăm loboda, pătrunjelul, frunzele de leustean si sucul de lămâie si mai lasam la foc pentru încă 2-3 minute.

Se servește calda sau rece, cu sau fără smântâna, după preferințe.

Pofta buna!