INGREDIENTE (5-6 portii)

3 cartofi potriviti
1 ceapa
2 morcovi mai mari
1 pastarnac
1 radacina patrunjel
1 legatura patrunjel frunze
1 ardei gras rosu sau kapia
O felie telina
O mana de mazare congelata
400g pulpa de rosii (am folosit la conserva) – pentru bebelusii mai mici de 1 an verificati sa nu aiba sare altfel puteti inlocui cu rosii proaspete blenduite
2 maini fidea
Curcuma, boia dulce, cimbru

MOD DE PREPARARE

O parte din legume doar le-am fiert si le-am scos apoi, nu le-am folosit. Dar daca le doriti in ciorba, le puneti lasa.

Cartofii ii curatam si ii taiem cubulete. 1 morcov il taiem cubulete mici mici iar celalalt il taiem in 3.
Ceapa o curatam si o lasam intreaga. Pastarnacul il taiem in 3, la fel si radacina de patrunjel. Telina o taiem in 2. Ardeiul il taiem cubulete mici.

Punem la fiert in 2L de apa: morcovii, pastarnacul, radacina de patrunjel, ceapa si telina. Dupa ce da in clocot, contorizam 10 minute apoi adaugam si cartofii cu ardeiul si lasam sa fiarba totul 20 de minute.

Dupa ce au trecut si aceste 20 de minute, scoatem morcovul pe care l-am taiat in 3, pastarnacul, radacina de patrunjel, telina si ceapa.
Adaugam in supa mazarea, pulpa de rosii, fideaua si condimentele si lasam sa mai fiarba inca 10 minute din momentul in care da din nou in clocot. Fierbem mereu supa/ciorba la foc mic.

Cand au trecut si ultimele 10 minute, adaugam patrunjelul verde tocat marunt si oprim focul. Timpul total de fierbere a fost de 40 de minute.

Gata o ciorba delicioasa! O puteti acri cu zeama de lamaie daca doriti, noi o mancam dulce. La servire am pus o lingura de ulei de in si o lingurita de ulei de masline pentru adulti, iar pentru bebelusi puteti pune cate jumatate de lingurita din fiecare ulei.

Pofta mare!