INGREDIENTE

100g carne de vita

1 ceapa mica

1 morcov mic

2 linguri pesmet

200g pulpa de rosii pasata

2 catei usturoi

2 dovlecei mici


1 ou

Unt

Busuioc

Patrunjel

 

MOD DE PREPARARE

Chiftelutele- carnea se fierbe separat. Ceapa, morcovul si usturoiul se inabuse in putin ulei de masline si apa pentru aproximativ 10 minute, apoi se pastreaza o lingura de legume pentru sosul de rosii. Carnea fiarta se toaca marunt si se amesteca cu legumele inabusite racite, oul, pesmetul si patrunjelul. Se ung mainile cu ulei si se formeaza chiftelute care se pun in tava pe hartie de copt si se baga la cuptor pentru aproximativ 20 de minute.

Sosul- peste lingura de legume inabusite se adauga pulpa de rosii pasata si se mai lasa pe foc inca 10 minute, apoi se adauga putin busuioc.

Piureul- dovleceii se curata, se taie cubulete si se pun la fiert pentru aproximativ 20 de minute. Dupa ce au fiert, se pun in strecuratoare si se scurg foarte bine. Se adauga putin unt si se paseaza cu blenderul vertical.