Am pornit de la ideea unui sos de fenicul.
Si cum aveam somon in plan, mi-am propus sa fac ceva altfel, dar si usor de facut, deoarece timpul meu, asemeni multor mame era limitat.
Astfel avem nevoie de urmatoarele

INGREDIENTE ( 3 portii)

3 rondele de somon
2 cepe medii
5 catei medii de usturoi
1 legatura de marar
1/2 capatana de fenicul
lapte cat sa acopere feniculul in vasul de fiert…as zice minim 250 ml
3 linguri de iaurt
1 lingura ulei de masline

 

MOD DE PREPARARE

Am scos toate oasele si pielita de la somon.

L-am maruntit la robot impreuna cu usturoiul, ceapa si mararul.

L-am mixat fin, fin, iese asemeni unei paste.

Asezonati dupa gust si preferinte.


Apoi fiind gras pestele si deja legat, am modelat in palma cu putina apa bilute.

Le-am pus pe hartie de copt in tava si le-am bagat la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pana s-au rumenit frumos.
Circa 40 minute.

Intre timp am fiert feniculul in lapte.

L-am mixat fin impreuna cu uleiul.

Sosul obtinut l-am amestecat cu iaurt.

O combinatie foarte interesanta si extrem de aromata.

Pofta buna!