Am pornit de la ideea unui sos de fenicul.
Si cum aveam somon in plan, mi-am propus sa fac ceva altfel, dar si usor de facut, deoarece timpul meu, asemeni multor mame era limitat.
Astfel avem nevoie de urmatoarele

INGREDIENTE ( 3 portii)
3 rondele de somon
2 cepe medii
5 catei medii de usturoi
1 legatura de marar
1/2 capatana de fenicul
lapte cat sa acopere feniculul in vasul de fiert…as zice minim 250 ml
3 linguri de iaurt
1 lingura ulei de masline


MOD DE PREPARARE
Am scos toate oasele si pielita de la somon.
L-am pus in blender impreuna cu usturoiul, ceapa si mararul.
L-am mixat fin, fin, iese asemeni unei paste.
Asezonati dupa gust si preferinte.
Am luat cu lingura pasta de peste si am „aruncat” efectiv din lingura compozitia pe o farfurie.
Am „legat” astfel compozitia de 3-4 ori.
Apoi fiind gras pestele si deja legat, am modelat in palma cu putina apa bilute.
Le-am pus pe hartie de copt la 180 gr pana s-au rumenit frumos.
Circa 40 minute.
Intre timp am fiert feniculul in lapte.
L-am mixat fin impreuna cu uleiul.
Sosul obtinut l-am amestecat cu iaurt.
O combinatie foarte interesanta si extrem de aromata.
Pofta buna!