INGREDIENTE


200g file de somon (fara piele si oase)
2 cepe mici
1 morcov mare
1 ardei gras rosu
1 radacina patrunjel (sau pastarnac)
3 linguri ulei de masline + pentru uns mainile
1 pahar apa
1 ou
4 linguri rase pesmet (sau 1-2 linguri faina pentru bebelusii mai mici de 1 an)
patrunjel uscat
curcuma

<

MOD DE PREPARARE VIDEO


 



Curatam legumele si le tocam marunt la maruntitorul electric sau le dam pe razatoarea stea.


Punem la inabusit legumele cu uleiul de masline si jumatate de pahar de apa. Lasam la foc mic adaugand apa din cand in cand pe masura ce scade. In aproximativ 20 de minute ele trebuie sa fie moi si apa sa se evapore complet.


Pestele crud il facem pasta la maruntitorul electric sau il pasam cu blenderul vertical.


Amestecam legumele inabusite si racite, cu pastele, oul, pesmetul si condimentele.


Ne ungem mainile cu ulei si formam chiftelute pe care le punem in tava pe hartie de copt.


Coacem la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru aproximativ 30 de minute sau pana se rumenesc bine.


Sunt absolut delicioase si preferatele domnului Copil. Merg de minune cu un PIURE DE LEGUME.


Pofta mare!