INGREDIENTE

200g boabe de soia BIO
2 cepe
2 morcovi
1 ardei gras rosu
1 pastarnac
Patrunjel uscat
1 ou
2 linguri pesmet
2 linguri ulei de masline
Ulei de masline pentru uns
susan

MOD DE PREPARARE

Lasam soia la hidratat in apa simpla la temperatura camerei pentru minimum 12h. Se poate lasa pana la 48h dar schimbati apa cam la 8 ore.
Fierbem soia o ora jumatate. Boabele oricum vor ramane tari, nu vor fi moi ca fasolea alba.

Punem boabele de soia intr-o strecuratoare.

Legumele le curatam si le tocam marunt la robot sau le dam pe razatoarea mica.
Punem legumele la inabusit in apa cu cele 2 linguri de ulei. Adaugam apa din cand in cand pana se inmoaie legumele si nu mai ramane deloc apa. Lasam legumele la racit.

Boabele de soia le facem pasta la robotul de bucatarie apoi le amestecam cu legumele inabusite, patrunjelul, oul si pesmetul.

Formam chiftelute pe care le punem in tava pe hartie de copt, le ungem cu ulei de masline folosind o pensula si presaram susan.

Coacem la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pana se rumenesc, aprox 35 de minute.

Noi am servit cu spaghete integrale si sos de rosii. Un pranz delicios pentru toata familia (sau cina).

Pofta buna!