INGREDIENTE

100 gr ovaz
1/2 ceapa
2 catei de usturoi
40-50 gr piept de pui
40-50 gr cartof dulce ( atat puiul cat si cartoful sunt de domensiunea unei nuci)
putin ulei de masline
3-4 fire marar si patrunjel
Optional pesmet ( sau susan etc)


MOD DE PREPARARE

Se fierb legumele in 100 ml apa.
Cand sunt fierte, dar nu foarte moi se stinge focul si se toarna 50-60 ml din supa (fierbinte) peste ovaz si se amesteca.
Arata ca o pasta.
Puiul fiert separat in 2 ape se marunteste la cutit.
La fel si legumele si verdeturile.
Se incorporeaza in compozitia de ovaz.
Pe o foaie de copt unsa cu ulei se modeleaza mingiutelE ( eu jumatate am dat prin pesmwt, jumatate simple).
Se pulverizeaza putin ulei pe fiecare. Se coc timp de 20 min la 180 gr, se intOrc si apoi se mai tin 10 min.
Pofta buna!
PS: se pot servi cu iaurt simplu, sau sos de iaurt, ulei de masline si verdeturi, sau branzica etc

loading...