INGREDIENTE

100 g faina de ovaz
1/2 ceapa
2 catei de usturoi
40-50 g piept de pui
40-50 g cartof dulce ( atat puiul cat si cartoful sunt de domensiunea unei nuci)
putin ulei de masline
3-4 fire marar si patrunjel
Optional pesmet ( sau susan etc)

 

MOD DE PREPARARE

Se fierb legumele in 100 ml apa.

Cand sunt fierte, dar nu foarte moi se stinge focul si se toarna 50-60 ml din supa (fierbinte) peste ovaz si se amesteca.

Arata ca o pasta.

Puiul fiert separat in 2 ape se marunteste la cutit.

La fel si legumele si verdeturile.

Se incorporeaza in compozitia de ovaz.

Pe o foaie de copt unsa cu ulei se modeleaza mingiutele ( eu jumatate am dat prin pesmet, jumatate simple).

Se pulverizeaza putin ulei pe fiecare. Se coc timp de 20 min la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie, se intorc si apoi se mai tin 10 min.

Pofta buna!

PS: se pot servi cu iaurt simplu, sau sos de iaurt, ulei de masline si verdeturi, sau branzica etc