INGREDIENTE

330g cotlet de porc fara os
1 morcov potrivit
1 ceapa rosie potrivita
5 catei usturoi
1 lingurita boia dulce de ardei
½ lingurita cimbru uscat
1 lingurita patrunjel uscat
Putin piper
1 ou mai mare
2 linguri faina alba de grau (nu rase, nu cu varf)
Susan – optional – pentru presarat
3 linguri ulei de masline pentru uns si modelat

MOD DE PREPARARE

Taiem carnea cruda bucatele, la fel si morcovul, ceapa si usturoiul si le bagam la maruntitorul electric. Mixam pana obtinem o pasta cat se poate de fina. Daca nu avem maruntitor atunci putem folosi masina de tocat carnea si razatoarea pentru legume.

Pasta obtinuta o punem intr-un castron si o amestecam bine cu restul ingredientelor. Amestecam bine, eu am amestecat cu mana.

Ne ungem mainile cu ulei si formam chiftelute pe care le punem in tava pe hartie de copt.

Ungem chiftelutele bine cu ulei folosind o pensula iar apoi presaram pe fiecare putin susan.

Bagam tava in cuptorul preincalzit la 190 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru 35-40 de minute, pana se rumenesc.

Ies destul de multe chiftelute, eu am pastrat pentru 2 zile si restul l-am congelat. Pot sta la congelator pana la 3-4 luni si le dezghetam in frigider si le incalzim la cuptor sau le bagam direct congelate la cuptor la 160 grade C pana se dezgheata si se incalzesc.

Servim cu ce garnitura dorim: piure de legume, orez cu legume, cartofi la cuptor etc.

Au iesit delicioase si deloc uscate! Pofta mare!