INGREDIENTE

250g morcovi rasi (pe razatoarea mica) – nu ii scurgem
250g cartofi rasi (pe razatoarea mica) – nu ii scurgem
o ceapa foarte mica tocata foarte marunt
50g cascaval ras
1 ou
1 lingura cu varf faina alba
1 lingurita curcuma (optional)
o lingura ulei de masline pentru uns chiftelele

MOD DE PREPARARE

Amestecam cu mana toate ingredientele astfel incat sa obtinem o compozitie omogena. Pregatim o tava cu hartie de copt si punem cate 2 linguri de compozitie per chifteluta. Eu am folosit o forma rotunda, dar puteti da forma si cu mana, apoi aplatizati usor.

Bagam tava in cuptorul preincalzit la 190 grade C. Dupa 10 minute, scoate tava si ungem chiftelutele cu ulei de masline folosind o pensula. Bagam tava inapoi si lasam pentru aproximativ 40 de minute sau pana se rumenesc frumos deasupra.

Ies usor crocante la exterior si moi in interior. Noi am servit cu orez! Dupa o masa asa de gustoasa, cei mici pot bea apa din canita pentru tranzitie cu cioc moale de la Dr. Brown’s. Canita este prevazuta cu valva dintr-o singura bucata iar forma este conturata pentru a fi tinuta cu ambele maini micute. Capacul atasat ramane deschis cand copilul foloseste canita si pastreaza ciocul curat cand nu este folosita. Canuta este usor de asamblat si curatat si poate fi spalata in masina de spalat.

Canitele cu cioc moale pot fi achizitionate si in Romania, precum si toate produsele din gama de diversificare si biberoanele Dr. Brown’s, de pe site-ul https://shop.drbrowns.ro.

Canitele sunt disponibile in mai multe culori!