INGREDIENTE (3-4 portii de chiftelute)

Chiftelute
150 g dovlecel
1 morcov
2 cartofi
1 ceapa verde
3 catei usturoi
marar
1 ou
2 linguri gris
2 linguri fulgi de drojdie inactiva
1 lingurita ulei de masline

Sos de praz
1 praz (partea alba)
3 linguri smantana 12% grasime sau mai grasa
1 lingurita unt
marar, rozmarin

MOD DE PREPARARE

Am tocat marunt mararul, ceapa, usturoiul, dovlecelul dat pe razatoare pe care l-am stors bine, morcovul si cartofii i-am dat pe razatoare fina.

Oul l-am batut bine si am pus peste el legumele, grisul si fulgii de drojdie.


Am lasat 20 minute deoparte ca sa se umfle grisul.

In timpul acesta am pus o hartie de copt in tava si am uns cu ulei de masline.

Am format 11 bilute si le-am dat la cuptor la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru aproximativ 30 de minute, pana s-au rumenit.

Pentru sos, am gatit prazul taiat in bucati la abur apoi l-am blenduit cu celelalte ingrediente.

Pofta mare!