M-am gandit sa fac ceva bun pentru toata familia, sa fie cu sos si din carne de curcan.
Dar dupa preferinte puteti face din pui sau vita

INGREDIENTE
300-350 g piept de curcan
2 felii de paine
50 ml lapte
1 ou putin patrunjel si marar
3 rosii
1 ardei kapia
2 cepe mici
2 catei de usturoi
1 morcov
putin ulei de masline
mirodenii dupa preferinte: piper, cimbru, busuioc etc sau fara nimic

MOD DE PREPARARE

Am bagat in blender pieptul de pui si l-am maruntit. Puteti folosi si maruntitorul electric.

Am tocat fin, fin 1 ceapa, 1 catel de usturoi si verdeata.

Am inmuiat in lapte cald painea.

Apoi am amestecat-o ( dupa ce a absorbit tot laptele), cu oul, carnea, si tot ce am maruntit anterior.

Am format in palmele unse cu ulei bilute pe care le-am pus in tava pe hartie de copt.

Le-am lasat la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie circa 10-12 minute, pe fiecare parte.

Intre timp am pus in blender rosiile fara pielita, ardeiul, ceapa si usturoiul.

In acest pas puteti adauga si mirodenii.

Sosul obtinut l-am turnat intr-un vas in care am asezat ca pe soldatei chiftelutele proaspat scoate din cuptor.

Am bagat din nou la cuptor la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie circa 25-30 minute.

Se pot servi simple sau cu diferite tipuri de piure.

Pofta buna!