INGREDIENTE CHIFTELUTE FLAVEUR – 3-4 portii

250g ricotta
150g spanac congelat
60g pesmet
1 lingura faina alba de grau
1 ou
Busuioc uscat

INGREDIENTE SOS DE ROSII FLAVEUR

400g pulpa de rosii (am folosit la conserva fara sare)
1 morcov
1 ceapa
3 catei usturoi
1 lingura ulei de masline

MOD DE PREPARARE CHIFTELUTE FLAVEUR

Spanacul il decongelam si il scurgem foarte bine apoi il tocam marunt.

Amestecam foarte bine spanacul cu restul ingredientelor si lasam compozitia in repaus pentru 10 minute.

Ungem mainile cu ulei, formam chiftelute pe care le punem in tava pe hartie de copt.

Coacem chiftelutele la 180 de grade C caldura sus-jos fara ventilatie cuptor preincalzit pentru aproximativ 25 de minute.

MOD DE PREPARARE SOS FLAVEUR

Tocam marunt la robot sau dam pe razatoare morcovul, ceapa si usturoiul.

Punem la inabusit legumele tocate marunt, in putina apa si lingura de ulei, adaugand apa din cand in cand pana sunt gatite.

Dupa ce s-au inmuiat legumele, aproximativ 20 minute, adaugam pulpa de rosii si mai lasam sa fiarba aproximativ 10 minute.

Pofta buna!