INGREDIENTE
Crusta

200g biscuiti (am folosit biscuiti simpli cu banana)
100g unt 65% grasime topit si racit + unt pentru tapetat peretii vasului

Umplutura

800g crema de branza/branza de vaci (pasata cu blenderul) sau ricotta (la temperatura camerei)
200g smantana min 12% grasime
5 oua de gaina
o lingura zahar (optional sau in functie de preferinte)
3 linguri faina alba de grau

MOD DE PREPARARE

Pentru crusta am zdrobit biscuitii cu ajutorul unui facalet, intr-o punga cu zip. I-am amestecat bine cu untul topit si am pus acest amestec pe fundul unui vas cu pereti detasabili, tapetat cu hartie de copt. Am apasat si am nivelat cu ajutorul unui pahar cu fundul plat.

Am bagat la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 10minute (tava am pus-o intr-o alta tava mai mare, gandindu-ma ca untul s-ar putea sa curga si chiar asa a fost), la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie.

Pentru umplutura am frecat cu ajutorul unei palete crema de branza cu zaharul pana cand acesta s-a topit de tot. Am adaugat si smantana si am amestecat. Am luat apoi un tel si am incorporat faina.

Tot cu telul am incorporat si ouale, unul cate unul, amestecand dupa fiecare doar cat sa se omogenizeze.

Am uns peretii vasului cu unt si am turnat compozitia. Am bagat la cuptorul preincalzit la 200grade C caldura sus-jos fara ventilatie de data aceasta, pentru 20 minute, apoi l-am mutat la 170grade C pana cand marginile cheesecake-ului au
inceput sa se departeze putin de marginea tavii si au devenit rumene si usor umflate, iar in mijloc avea textura jeleului, usor tremurand (in total a stat aproximativ 70minute in cuptor).

Am lasat cheesecake-ul sa se raceasca complet, dupa care l-am bagat la frigider pentru 2 ore. Am trecut cu un cutit de jur imprejurul peretelui tavii ca sa se desprinda usor si am desfacut inelul.

Se serveste rece cu fructe, dulceata, sirop dupa preferinte. Este o gustare perfecta!

Pofta buna!

*in fotografia de mai jos este proaspat scos din cuptor; cand se raceste, acesta se “lasa”