INGREDIENTE BLAT
130g faina alba de grau tip 000
1 lingura sirop de artar
50 g unt moale la temperatura camerei cu 65% grasime
1 ou

INGREDIENTE UMPLUTURA
300 g branza (eu am amestecat 250 g branza de vaci și 50 mascarpone)
1 lingura sirop de artar
1 ou
3 linguri ulei de masline nonextravirgin sau ulei de cocos
2 linguri cu varf amidon de porumb sau cartofi
8-10 linguri de lapte de vaca 3.5% grasime
Pudra de vanilie – optional

Pentru ornat: felii de mar gatit la abur

MOD DE PREPARARE

Se preîncălzește cuptorul la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie.

Frecam untul cu siropul si cu oul apoi incepem sa adaugam faina pana obtinem un aluat nelipicios.

Intinde 2/3 din aluat pe fundul unei forme unse cu unt si tapetate cu faina. Restul aluatului il intindem pe peretii formei.

Intepam aluatul din loc in loc cu furculita si coacem pentru 10 minute la cuptor.

După ce scoatem blatul, reducem temperatura cuptorului la 150 grade C.

Pentru crema amestecam amidonul cu laptele apoi adaugam restul ingredientelor. Crema obținută o turnam peste blatul răcit la temperatura camerei. Ornam cu feliile de mar și coacem la cuptor pentru aproximativ 40 de minute.

*Am folosit o forma de copt rotunda cu diametrul de 17 cm

Pofta buna!