INGREDIENTE

Pentru blat:
200 g biscuiti (am folosit biscuiti foarte fragezi cu afine in care nu am pus afine)
100 g unt
Pentru umplutura:
300 g branza dulce de vaci (am folosit facuta in casa cu iaurt)
150 g iaurt
1 lingura cu varf de zahar brut (sau sirop de artar)- optional
Pudra de vanilie
100 mL apa
2 lingurite agar agar
Pentru jeleu:
O mana de menta proaspata
O lingurita cu varf de agar agar
O lingurita cu varf de zahar brut-optional
Pentru decor:
Smochine
Zmeura
Corcoduse galbene


MOD DE PREPARARE

Am macinat biscuitii si i-am amestecat cu untul topit. Am pus aceasta compozitie presand foarte bine intr-o forma cu fund detasabil (19 cm, diametru).
Am amestecat branza cu iaurtul si pudra de vanilie si intre timp am pus pe foc apa cu agar agar; dupa ce a dat in clocot la foc mic am mai lasat pe foc inca aproximativ un minut si am adaugat peste amestecul de branza cu iaurt amestecand energic. Aceasta compozitie am adaugat-o peste blatul din biscuiti si am lasat la rece sa se intareasca.
Intre timp pus intr-o craticioara menta proaspata cu apa cat sa o acopere la foc mic; dupa ce a dat in clocot am oprit focul si am lasat la infuzat inca 5 minute. Am strecurat menta iar in lichidul ramas am adaugat zaharul si agar agar si am dat intr-un clocot. Acest jeleu din menta l-am adaugat peste branza care deja era intarita si am dat din nou la rece.
Inainte de servire l-am ornat cu fructe.
Pofta buna!