INGREDIENTE

450g biscuiti digestivi
200 g unt
200g capsune
1 portocala
4 plicuri Tort Gelee
4 linguri zahar
500g mascarpone
200g smantana pentru frisca
100g zahar

MOD DE PREPARARE

Am maruntit biscuitii si i-am amestecat cu untul topit. Am pus amestecul pe fundul tavii rotunde cu diametru de 28cm si pereti detasabili. Am dat la frigider.


Am facut piure din capsune si l-am amestecat cu apa, astfel incat sa obtin 750ml. Am amestecat continutul a 3 plicuri Tort Gelee cu 3 linguri de zahar si cu sucul de capsune. Am pus pe foc si am lasat sa fiarba 1 minut in clocot. Cand amestecul se raceste usor si da semne ca incepe sa se inchege, se pune peste blatul de biscuiti si se da din nou la frigider.

Am batut smantana pentru frisca, ama adaugat 100g zahar si apoi mascarpone si am pus amestecul peste jeleul de capsune, am dat din nou forma la frigider.

Am stors zeama portocalei si am completat cu apa pana am ajuns la 250ml. Am amestecat 1 plic de Tort Gelee cu o lingura de zahar si sucul de portocala si am pus pe foc; l-am lasat sa fiarba 1 minut in clocot. Cand amestecul s-a racit usor, l-am pus peste stratul de frisca si mascarpone si am dat din nou forma la cuptor.

Se poate consuma dupa 2 ore.