INGREDIENTE

450g branza de vaci
3 oua
90g iaurt grecesc
45g amidon de porumb
O lingura zahar (optional sau in functie de preferinte)
Aprox 50g afine proaspete

MOD DE PREPARARE

Punem toate ingredientele intr-un bol mai inalt, mai putin afinele, si pasam totul cu blenderul vertical pana obtinem o crema fina si omogena.

Punem hartie de copt intr-un vas rotund cu diametrul de 20-21cm, turnam compozitia si o nivelam.

Deasupra presaram afinele.

Bagam vasul in cuptor, setam 190 grade C caldura sus-jos fara ventilatie si lasam pentru aproximativ 50 de minute sau pana incepe sa se rumeneasca usor pe margini. (eu am pus timer-ul si am scos-o exact dupa 50 min – cuptorul nu a fost preincalzit pentru ca am folosit un vas ceramic)

Cand este gata, scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca in vasul in care a copt apoi bagam la frigider pentru cel putin o ora. Si gata, putem felia si servi.

O gustare delicioasa pentru intreaga familie. Puteti servi cu gem, dulceata si smantana.

Pofta mare!