Va propun astazi, impreuna cu Kotányi, o reteta noua si savuroasa, cu un gust cu totul aparte: chec cu ricotta si busuioc!

Uscat in conditii speciale, busuiocul maruntit de la Kotányi, ramane bogat in uleiuri esentiale si, atunci cand este adaugat la mancaruri, isi pastreaza proprietatile la fel ca si cel proaspat.

INGREDIENTE

250g ricotta
3 oua
o lingura busuioc maruntit de la Kotányi
180g faina alba de grau
150mL lapte
80g cascaval ras (sau emmental)
o lingurita praf de copt bio
un catel de usturoi dat pe razatoare
50mL ulei de masline

MOD DE PREPARARE

Mixam ouale cu uleiul si cu busuiocul maruntit. Adaugam si faina cu praful de copt alternand cu laptele. Incorporam apoi usturoiul cu cascavalul ras amestecand cu o spatula.


Cu ajutorul unei lingurite punem ricotta in vas. Cand am terminat cutia, vom amesteca de doua ori foarte usor astfel incat sa ramana intregi bucatile de ricotta.

Punem compozitia in forma de chec, daca nu avem din silicon atunci o vom unge cu unt.

Coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru 40 de minute sau pana se rumeneste bine. Checul va ramane umed pentru ca are multe lactate in compozitie.

Delicios! Pofta buna!

Gratie busuiocului checul cu ricotta a iesit incredibil de delicios. Si la fel ies si foarte multe mancaruri in care folosim busuioc, precum: sosuri de rosii, paste Bolognese, pizza, focaccia, musaca sau dressing pentru salate.

Va invit sa aflati mai multe despre Kotányi aici: www.flaveur.ro/kotanyi si sa descoperiti portofoliul foarte bogat de condimente Kotányi! Va invit sa le si folositi cu toata increderea in preparatele Flaveur!