INGREDIENTE

150g prune uscate
100g nuci macinate
100g unt topit
2 oua
1 lingura sirop de artar sau zahar brut (optional)
150g faina alba de grau
1 lingurita praf de copt bio
100 ml lapte

MOD DE PREPARARE
Hidratati prunele, apoi taiati-le bucatele mici.
Mixati bine ouale cu zaharul, apoi adaugati untul si laptele.
Adaugati treptat faina si praful de copt.
Integrati nucile si apoi prunele.
Puneti in forma de chec si bagati la cuptor preincalzit la 180 grade pentru 25-30 de minute sau pana trece testul scobitorii.


Pofta buna!

*Puteti inlocui prunele uscate cu stafide (pe care le hidratati inainte) sau cu curmale (hidratate de asemenea).
*Daca folositi stafide sau curmale, puteti reduce cantitatea de zahar.
*Daca folositi zahar tos reduceti cantitatea la 50-60g, altfel va iesi foarte dulce.