INGREDIENTE
120 g unt
o lingura sirop de artar sau zahar brut (optional)
210 g faina alba de grau
3 oua
zeama de la o portocala mare (aprox. 110 ml)
2 lingurite rase praf de copt

o lingurita miere
o lingura apa calduta
o lingura fulgi nuca cocos

MOD DE PREPARARE

Untul la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul. Se adauga ouale, unul cate unul, faina amestecata cu praful de copt, mixand in continuare.

La final se adauga si sucul de portocala.


Se obtine un aluat fin, aerat.

Se tapeteaza cu hartie de copt o forma de chec daca nu este din silicon, se toarna compozitia si se da la cuptor la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru aprox. 35/40 minute sau pana trece testul cu scobitoarea.

Dupa ce s-a copt, facem un sirop dintr-o lingurita de miere si o lingura de apa calduta. Cu acest amestec ungem checul caldut si presaram peste nuca de cocos.

Pofta buna!