Va propun astazi impreuna cu Kotányi o delicioasa reteta noua, de chec cu morcovi, nuci si scortisoara.

Scortisoara macinata de la Kotányi poate fi folosita intr-o mare varietate de preparate din bucataria clasica sau si in mancarurile exotice.

INGREDIENTE

250g morcovi
100g nuci
3 oua
o lingura zahar (optional sau in functie de preferinte)
70g faina alba de grau
2 lingurite praf de copt bio
100mL ulei de masline
o lingura rasa scortisoara macinata de la Kotányi
20g stafide

MOD DE PREPARARE

Macinam nucile mai grosier sau le taiem marunt cu cutitul. Morcovii ii curatam si ii tocam marunt la maruntitorul electric sau ii dam pe razatoarea mica.
Stafidele le lasam la inmuiat in apa pentru 20 de minute apoi le scurgem.

Intr-un bol mixam ouale cu zaharul pana obtinem o compozitie spumoasa apoi adaugam uleiul, scortisoara si faina amestecata cu praful de copt.

Morcovii, stafidele si nucile le amestecam in compozitie cu o spatula.

Punem compozitia in forma de chec tapetata sau hartie de copt sau unsa cu unt in functie de material.

Coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru 45 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca complet in forma apoi putem scoate checul si il putem felia.

Unul dintre cele mai bune checuri pe care le-am facut vreodata. Pofta buna!

Scortisoara confera retetelor culinare un gust dulceag, usor amarui. Este un condiment minunat pentru budinci de orez, produse de patiserie, deserturi si retete din India, Maroc si Caraibe.

Va invit sa aflati mai multe despre Kotányi aici: www.flaveur.ro/kotanyi si sa descoperiti portofoliul foarte bogat de condimente Kotányi! Va invit sa le si folositi cu toata increderea in preparatele Flaveur!