INGREDIENTE

2 oua
1 lingura sirop artar (optional)
125 mL ulei de cocos sau de masline nonextravirgin
125 mL lapte vegetal sau de vaca 3.5% grasime
200 g faina alba de grau
2 lingurite praf de copt bio
2 linguri caju macinat
3 linguri merisoare hidratate

1 lingura carob

MOD DE PREPARARE

Se mixeaza ouale impreuna cu siropul de artar, laptele si uleiul de cocos. Dupa, se adauga faina amestecata cu praful de copt, putin cate putin, pana se obtine o compozitie omogena si cremoasa.

Se adauga in compozitie merisoarele si caju-ul (cantitatile pot fi variabile), amestecand usor cu o spatula.

Se pune in forma (tapetata cu hartie de copt sau forma speciala) 2/3 din cantitate, iar in restul de compozitie se adauga carob-ul si se pune deasupra.

Se introduce forma in cuptor preincalzit la 170 grade C caldura sus-jos fara ventilatie si se coace aproximativ 30 minute (sau pana trece testul scobitorii).