INGREDIENTE

100g piure de dovleac (copt la cuptor sau gatit la abur)
2 mere micute
2 oua
1 lingura plina smantana
120g faina alba de grau
o lingura zahar (optional sau in functie de preferinte)
2 lingurite praf de copt bio

MOD DE PREPARARE

Mixam foarte bine ouale cu zaharul pana obtinem o compozitie spumoasa. Aceasta etapa este foarte importanta, trebuie sa mixam aproximativ 2 minute. Adaugam apoi pe rand smantana, piureul de dovleac, faina, praful de copt, mixand dupa fiecare.

Integram si merele curatate si taiate cubulete si amestecam cu o spatula.


Turnam compozitia intr-o forma de chec din silicon sau unsa cu unt / tapetata cu hartie de copt daca este din alta material.

Coacem in cuptorul preincalzit la 190 grade C, caldura sus-jos fara ventilatie, pentru aproximativ 40 minute sau pana se rumeneste bine si trece testul cu scobitoarea. Este important sa nu deschidem deloc cuptorul in primele 30 de minute. Lasam checul sa se raceasca in forma.

Iese un chec absolut delicios, pufos, usor moale si umed.

Pofta mare!