Checul care imi aminteste de copilarie, foarte simplu si super bun.
Reteta este pentru un chec mare, am folosit tava de cozonac.

INGREDIENTE
1 cana zahar
1 cana faina alba de grau cu varf
5 ouă
6 linguri ulei floarea soarelui
3 linguri apa
1 plic praf de copt bio
2 lingurite pudra vanilie
3-4 linguri carob

MOD DE PREPARARE


Se separa ouăle si se bat albusurile spuma. Cand incep sa faca mot, se aduga zaharul treptat cate o lingura dupa care se bate bine cu mixerul la viteza mare.
Separat, galbenusurile se freacă cu uleiul, apa si vanilia. Se toarnă peste albusuri si se reduce viteza mixerului la minim.
Se pune faina (in care a-a incorporat praful de copt) in ploaie si se mixeaza usor (eu folosesc in continuare mixerul).
Se pun separat cateva linguri de aluat in care se adaugă carobul.
Se asează in tava tapetata cu unt sau hartie de copt, alternativ aluaturile si se adauga dupa preferinte.
Se coace la 160 de grade, pe nivelul 2 la optiunea de copt: sus-jos+ ventilator pana trece testul scobitorii.
Poftă bună!

Alte precizari
Este reteta mamei si era cu cacao, dar am adaptat pentru bebe si am folosit carob.
Se pot adauga stafide sau nuci, dar noua ne place simplu.