INGREDIENTE
1 pliculeț praf de copt bio
2 cani de faina (cana de 250 ml)
4 oua
150 g zahar
1 ananas mic copt (sau o conserva de ananas)
150 g unt

MOD DE PREPARARE
Se curata ananasul si se taie 2 rondele de grosimea a doua degete, apoi se da prin blender.
Untul moale se mixeaza impreuna cu zahărul pana devine ca o spuma, se adauga ouale si se mixeaza in continuare pana cand compozitia se omogenizeaza. Peste aceasta se adauga ananasul blenduit si mixati.
Se adauga treptat faina si praful de copt peste compozitie si mixati pana obțineți un fel de pasta putin mai groasa ca cea de clatite.
Turnati compozitia intr-o tava de chec (sau cozonac) imbracata cu hartie de copt si o introduceti in cuptorul preincalzit, la foc mic, pentru cca 30-40 se minute.
Cand il scoateti din cuptor, il lasati sa se raceasca apoi se poate servi.
Sa aveti pofta!


Alte precizari
Timpul de coacere difera in functie de puterea cuptorului.
Dupa ce am introdus checul in cuptor, l-am lasat 10 minute apoi am adaugat cubulete de ananas si l-am dat inapoi la cuptor.

Interiorul checului ramane putin cremos in momentul gustarii.