Sunt multe articole, bancuri, povesti despre acest lucru. Si cu toate aceste lectii virtuale inca aud des ca sunt multe mamici intrebate: ce tot faci atat? Ai treaba? Ce faci, cum iar gatesti/speli… etc?! Si cea mai funny stiti care este ( sigur stiti!): de ce esti obosita ca doar stai acasa?!

Cu tot ajutorul din lume intotdeauna o mama are ceva de facut. Nu vorbesc despre activitatile intreprinse in casa, vorbesc la nivelul tuturor aspectelor ce definesc notiunea de mama.

Copilul nu se educa, creste, se dezvolta singur…asa magic, ca in basme. O mama si cand doarme are treaba: creierul ei este setat sa se trezeasca brusc!… daca nu respira copilul?! Este mic, poate si-a pus patura pe fata ..

O mama mereu stie unde este, ce este, ce trebuie, cand trebuie x y z etc
Are mintea compartimentata si zi de zi isi adapteaza noile informatii: merge copilul…ce fac? Aplic metode de siguranta in casa: obiectele periculoase le inlatur, ridic mai sus lucrurile ce se pot deteriora si pot produce accidente etc… deci mama nu face nimic!

Alta zi, aceeași poveste: am introdus albusul?! Acum ce fac, 3 zile urmaresc reactii, sa vedem ce ii gatesc sa nu includ alimente noi….concluzie: iar mama nu face nimic!

Simplu…primesti un telefon: ce faci draga acum? Nimic…eu fac o baie fierbinte ca in fiecare seara in timp ce copilul de 12l si-a pus laptele in biberon, dupa ce il bea o sa il spele, eventual si vasele pe langa… doar a gatit astazi singurel si apoi se culca. Probabil o sa se trezeasca de vreo 2 ori sa ma verifice…ma cam dor dintii si sa nu fac febra…tu ce faci?

Si uite asa…nefacand nimic toata ziua copilul creste sanatos, educat, civilizat, responsabil, iubitor, pregatit sa infrunte lumea.
Sigur ati primit remarca aceasta macar o data, nu de la cei dragi de regula, si nu in mod intentionat, dar inevitabil o auzi o data!

Asa ca, dragi mamici, acele clipe cand aveti copilul intr-o mana, cu un picior impingeti o jucarie, cu alta mana cautati cheile si mai trebuie sa va aplecati cu toate in brate sa inchideti cuptorul inainte sa iesiti pe usa la prima tura din „portia de parc/afara” sa zambiti. Nu faceti NIMIC…zambiti!

Praful magic, zana buna si caracatita cu 7 „maini” va cresc copilul. Asa ca Doamnelor sa luam loc, sa tragem aer in piept si sa … nu facem NIMIC!