INGREDIENTE

70 g carne de vita
2 cartofi maricei
1 bucatica praz
1 catel de usturoi
½ ardei copt
Iaurt 150-170g
1 lingura fulgi de drojdie inactiva (se poate inlocui cu cascaval 1 an+)
marar verde, rozmarin
2 lingurite unt

MOD DE PREPARARE

Carnea de vita se fierbe apoi se toaca marunt.

Cartofii cruzi se curata si se scobesc. O parte din miez (cam jumatate am pus eu) se toaca marunt impreuna cu prazul, usturoiul si se pune la inabusit cu apa.

Se lasa 10 minute si se adauga ardeiul copt tocat marunt, o lingurita unt, rozmarin, fulgii de drojdie inactiva si se mai lasa 10 minute. Se amesteca apoi cu marar tocat si carnea de vita.

Se unge cu unt un vas ceramic sau termorezistent, se aseaza cartofii si se pune umplutura.

Deasupra se pune un strat generos de iaurt, se acopera cu hatie de copt si se da la cuptor pentru 40 minute la 170 grade C caldura sus-jos fara ventilatie, se mai pune putin iaurt deasupra si se mai da la cuptor pana se patrunde bine cartoful.

Un deliciu! Pofta buna!