INGREDIENTE
1 – 1,5Kg cartofi (in functie de preferinte)
ulei de masline
condimente in functie de preferinte: boia dulce de ardei, curcuma, rozmarin, pudra de usturoi, piper, ierburi de Provence
MOD DE PREPARARE VIDEO
Curatam cartofii si ii taiem felii.
Punem cartofii intr-un castron si ii stropim cu ulei de masline, apoi presaram condimentele.
Amestecam bine cartofii astfel incat sa fie perfect acoperiti de condimente.
Pregatim o tava cu hartie de copt sau o tava de yena. Repartizam cartofii in tava in mod uniform.
Bagam in cuptorul preincalzit la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie, tava pe raftul al doilea de jos al cuptorului si lasam pentru aproximativ o ora. Timpul de gatire difera in functie de cat de gros este stratul de cartofii.
Daca facem cantitate mica si rezulta un singur strat de cartofi, atunci ei pot fi gata si in 40-45 de minute. Daca avem multi cartofi, ca in filmul de mai sus, atunci ei pot fi gata in mai mult de o ora.
Timpul de coacere difera si in functie de cartofi. De exemplu, cand folosesc cartofi speciali pentru copt, timpul de coacere este mai mic.
Nu este nevoie sa umblam la cartofi cat timp sunt in cuptor. Nu au nevoie sa fie intorsi daca avem cuptor electric. Verificam cel mai usor cu o furculita daca sunt gata.
Ies absolut deliciosi! Am servit cu SOS DE ROSII CU USTUROI COPT.
Pofta mare!
Buna ziua, vreau doar sa va intreb daca nu sunt la fel de nesănătoși ca si cartofi prăjiți?ca si gust i am încercat si sunt la fel
Multumesc!
normal ca nu sunt nesanatosi pentru ca sunt facuti la cuptor nu in baia de ulei.
Intr-adevar nu sunt scaldati in baia de ulei,dar fiind cu ulei ,la cuptor tot sfaraie uleiul (se incinge).procedeul e cam acelasi.diferenta o face cantitatea de ulei.
prajeala se face la peste 370 grade C pe cand coptul la 180-190 grade C. Este diferenta de la cer la pamant! Pe langa asta, prajeala inseamna baie de ulei!