INGREDIENTE
5-6 cartofi
rozmarin
ulei de masline
boia de ardei dulce
MOD DE PREPARARE
Am taiat cartofii – curățati de coaja si spălați- si i-am pus intr-un bol; am pus uleiul de masline peste ei si condimentele, am amestecat bine.
I-am pus apoi pe hârtie de copt,in tava, la cuptor la 120 grade pentru o ora.
Am servit cu sos de iaurt si usturoi.
Buna ziua, vreau doar sa va intreb daca nu sunt la fel de nesănătoși ca si cartofi prăjiți?ca si gust i am încercat si sunt la fel
Multumesc!
normal ca nu sunt nesanatosi pentru ca sunt facuti la cuptor nu in baia de ulei.
Intr-adevar nu sunt scaldati in baia de ulei,dar fiind cu ulei ,la cuptor tot sfaraie uleiul (se incinge).procedeul e cam acelasi.diferenta o face cantitatea de ulei.
prajeala se face la peste 370 grade C pe cand coptul la 180-190 grade C. Este diferenta de la cer la pamant! Pe langa asta, prajeala inseamna baie de ulei!