INGREDIENTE

1 kg cartofi
2 dovlecei medii
3 catei usturoi
200g smantana (12% grasime)
100mL lapte
90g cascaval ras sau mozzarella

MOD DE PREPARARE

Curatam cartofii si ii gatim la abur pentru 15 minute. Cartofii nu trebuie gatiti complet pentru ca vor mai intra si la cuptor.

Taiem dovleceii cubulete fara sa ii curatam de coaja. Punem dovleceii impreuna cu usturoiul, smantana si laptele in maruntitorul electric si mixam pana obtinem o crema. Putem folosi si blenderul daca nu avem maruntitor.


Ungem cu unt un vas yena mai mare. Punem cartofii iar deasupra turnam crema incercand sa acoperim toata suprafata cartofilor.

Deasupra presaram cascavalul ras.

Bagam in cuptor, setam 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie si lasam pentru 35 de minute sau pana se rumeneste frumos cascavalul.

O cina delicioasa! Pofta mare!