INGREDIENTE
100 ml lapte
100 gr vita
2 cartofi mari
2 fire de ceapa
1 lingurita de unt
1 lingurita de faina
Optional: marar, patrunjel etc
MOD DE PREPARARE
Am fiert in coaja cartofii pentru 15 minute.
Separat am fiert carnea pentru aproximativ 45 minute ( depinde cantitatea si tipul de carne).
Am tocat marunt ceapa si carnea.
Am decojit cartofii si i-am taiat cubulete.
La foc mic am pus untul si faina ca pentru sosul bechamel.
Cand s-a topit unul am pus laptele, am amestecat, si apoi am pus carnea si ceapa .
Am amestecat continuu ( la foc mic) pana s-a ingrosat compozitia.
Am pus cartofii in forma si am turnat sosul.
Am bagat la cuptor pentru 20 minute.
Pofta buna!
Am gatit in aceasta seara preparatul de mai sus. In timp ce manca bebe (11luni 2saptamani) i-au aparut pe manute bubite precum urticaria. Cred ca este alergie, dar nu stiu la ce produs putea face aceasta alergie. Din ce este acolo ar putea face?
Nu inteleg ce a aparut. Sincer nu vad legatura cu reteta…poate nu tolereaza vreun ingredient sau calitatea lor, valabilitatea lor…
Cum mai exact ai facut sosul? Ai pus untul si faina odata?
Exact ambele o data, amestecand si daca da semne de lipire turnati laptele anestecand energic sa nu fava cocoloase