Unii dintre cei mai buni cartofi pe care i-am mancat vreodata! Ii putem servi simpli la cina sau pot fi o garnitura pentru o friptura la cuptor!

I-am pregatit impreuna cu Kotányi astazi: cartofi cu smantana si usturoi!

INGREDIENTE (4-5 portii)

1kg cartofi (cantariti cu coaja)
300g smantana
250mL lapte
200g cascaval ras sau mozzarella fresca pentru 8 luni+
usturoi granulat de la Kotányi
nucsoara macinata de la Kotányi
unt pentru uns vasul ceramic

MOD DE PREPARARE

Curatam cartofii si ii dam pe razatoarea mare.

Punem intr-o cratita, la foc mic, laptele si smantana, impreuna cu condimentele dupa gust. Lasam pe foc pana se incalzeste bine si se topeste smantana, apoi oprim focul.

In acest amestec, punem cartofii rasi, amestecam bine si lasam pentru 5 minute in repaus.

Ungem un vas ceramic cu unt, punem toata compozitia din cratita si bagam la cuptor la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru o ora. In ultimele 10 minute vom presara cu cascavalul ras si vom mai lasa pana se rumeneste frumos.

Nemaipomeniti!

Pofta mare!

Usturoiul este un ingredient esential in bucataria mediteraneana si de asemenea in cea asiatica. Cu un miros caracteristic si un gust usor picant si dulce, usturoiul granulat de la Kotányi este un ajutor de nadejde in numeroase preparate culinare.

Este un „must have” in pentru risotto, carne de miel, carne tocata, midii, peste, spanac, cartofi, tzatziki si marinade.
Va invit sa aflati mai multe despre Kotányi aici: www.flaveur.ro/kotanyi si sa descoperiti portofoliul foarte bogat de condimente Kotányi! Va invit sa le si folositi cu toata increderea in preparatele Flaveur!