INGREDIENTE


6 cartofi medii
2 linguri smantana (am folosit cu 12% grasime/se poate si mai grasa)
2 oua
125g mozzarella fresca (in zer)
unt pentru uns vasul ceramic


 


MOD DE PREPARARE



Spalam coaja cartofilor si ii punem in tava pe hartie de copt.


Ii intepam din loc in loc cu furculita si ii coacem la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru 60 de minute – ii verificam cu furculita daca sunt gata. Daca furculita intra usor in ei inseamna ca sunt gata.


Ii scoatem din cuptor si ii lasam putin sa se raceasca apoi ii decojim.


Zdrobim cartofii si ii amestecam cu ouale si smantana.


Ungem cu unt un vas ceramic de marime medie si repartizam cartofii, iar deasupra punem bucatele de mozzarella.


Bagam la cuptor la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru aproximativ 25 de minute sau pana se rumeneste deasupra si se topeste mozzarella.


O cina absolut delicioasa pentru toata familia.


Pofta mare!