INGREDIENTE

1 cartof mediu
140-150 g iaurt 3.5- 3.8% grasime
2 lingurite ulei de masline
1 crenguta mica de rozmarin (sau rozmarin uscat)
1 fir de ceapa verde
1 fir de usturoi verde
putin marar

 

MOD DE PREPARARE

Am fiert putin cartoful in coaja ( aproximativ 15 minute).

L-am decojit si l-am taiat cubulete.

L-am pus intr-un vas si l-am amestecat cu o lingurita de ulei si cu crenguta de rozmarin rupta in 3-4 bucatele.

Am bagat la cuptor pentru 20 minute la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie.


Separat am inabusit in putina apa, ceapa si usturoiul verde.

Cand s-au inmuiat, le-am scos si tocat marunt.

Le-am amestecat cu iaurtul si uleiul.

Am indepartat de pe cartof rozmarinul si am turnat sosul.

Am presarat apoi mararul.

Pofta buna!